Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η δημόσια συζήτηση για την «περιβόητη» λίστα Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα και… πόσο δίκιο είχε ο Ιωσήφ Ζησιάδης! Υπάρχουν δικαστές;

Περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, 
το ιστολογοφόροSibilla
Τον Ιούνη του 2011 έθεσε το θέμα στην βουλή της Ελβετίας ο Ιωσήφ Ζησιάδης και μόνο τα blogs απασχολήθηκαν με τη συνταρακτική αποκάλυψη. Πρώτο το "Στοχασμός-Πολιτική": ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η Ελβετία επιθυμεί τη φορολόγηση κεφαλαίων που κατάθεσαν έλληνες στις ελβετικές τράπεζες, αλλά ή Ελλάδα δεν έχει κάνει καμία επίσημη κίνηση!.
Τότε τα ΜΜΕ, δηλαδή οι νταβατζήδες εργολάβοι δημοσίων έργων που γράφουν μόνο ότι αποφέρει χρήμα από τον κρατικό-κυβερνητικό κορβανά, αλλά και ο πολιτικός κόσμος, ΟΛΟΙ μαζί σφύριζαν αδιάφορα…
Στην Ελλάδα όλα τα πλακώνει η απόλυτη σιγή... ενώ στα ΜΜΕ της Ελβετίας: Θέμα στον ελβετικό τύπο η Ερώτηση του βουλευτή Ζησιάδη στην Υπουργό Οικονομικών της Ελβετίας.
Τι κι αν τα blogs, αυτά τα τρισκατάρατα ιστολόγια που θέλουν όλοι να φιμώσουν τα λένε χύμα;
Η έγκυρη ελβετική εφημερίδα “Le Temps”, με τίτλο «Η Βέρνη επιστρέφει την μπάλα στην Αθήνα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» (Berne renvoie la balle à Athènes dans la lutte contre la fraude fiscale) και θέλουν δεν θέλουν, η κυβέρνηση και οι έλληνες πολιτικοί θα αναγκασθούν να δώσουν μια έστω υποκριτική απάντηση.
Ποιος βάζει το θέμα στη Βουλή;
Το θέμα δεν το έθεσε στη βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, ως όφειλε, αλλά ο ακροδεξιός Καρατζαφέρης… Όμως, ήταν πριν γίνει συγκυβερνήτης -ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΧΑΡΤΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-, γιατί μετά την είσοδό του στην κυβέρνηση των δωσίλογων, όταν έκανε Υπουργούς τα δικά του παιδιά (τώρα μετακόμισαν στην δεξιά) έκανε κι αυτός γαργάρα το θέμα των καταθέσεων στην Ελβετία. 


Η αντεπίθεση της κυβέρνησης των μνημονίων;
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος -αυτός που τα έφαγε μαζί μας- στην Ελβετία και διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα τελειώσει εντός λίγων ημερών...
Βέβαια, για να φτάσουμε στις λίστες που χάθηκαν, βρέθηκαν, δόθηκαν, δεν δόθηκαν, ήταν ξεχασμένες στο σπίτι του κ. Βενιζέλου κι άλλα τοιούτα παραμύθια που δεν πείθουν ούτε μικρά βρέφη, έχουμε συνέχεια...
Μετά από 6 μήνες, σε παρουσίαση μιας συνέντευξης του Ζησιάδη στην «Έρευνα» (του Π. Τσίμα στο Mega. Γιατί ο Παύλος δεν βάζει τώρα το θέμα στο mega; Έχει μια επιτυχία και δεν την χρησιμοποιεί;), ο Ζησιάδης τα λέει έξω από τα δόντια!
Οι ελληνικές αρχές δεν επιθυμούσαν να πραγματοποιηθεί έλεγχος των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών στην Ελβετία, διότι περιλαμβάνονται σε αυτούς και βουλευτές των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων.
Ο πρόεδρος της τότε Βουλής Φ. Πετσάλνικος άστραψε και βρόντηξε!
Ποιος είναι αυτός που θίγει το κύρος του πολιτικού κόσμου;
Άστραψαν και βρόντηξαν οι υποκριτές και φαρισαίοι!
Την επόμενη ημέρα ο Ζησιάδης, απαντώντας στον Πετσάλνικο, επιβεβαιώνει ότι το βίντεο ανταποκρίνεται στις δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες οι ελληνικές αρχές δεν επιθυμούσαν να πραγματοποιηθεί έλεγχος των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών στην Ελβετία, διότι περιλαμβάνονται σε αυτούς και βουλευτές των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων.
Τότε οι υποκριτές και φαρισαίοι τον κάλεσαν να καταθέσει στην ελληνική βουλή, ήθελαν να τον λιθοβολήσουν… και ζητούσαν στοιχεία!
Λες και η επίσημη απάντηση της Ελβετικής κυβέρνησης στην Ερώτηση του Ι. Ζησιάδη, δεν σήμαινε ΤΙΠΟΤΑ!
Τι υποκρισία από τα πολιτικά λαμόγια της συγκάλυψης!
 Ο Ελβετός βουλευτής, που κλήθηκε να καταθέσει στην ελληνική Βουλή για το θέμα, δεν έκρυψε την έκπληξή του για την κλήση αυτή. Και σημείωσε σε νεότερη επιστολή του ότι είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή της Ελβετίας για την ανάγκη δίωξης της φορολογικής απάτης και την αναγκαιότητα να υπάρξει διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας. «Η προσπάθειά μου στόχευε να υπερασπιστώ την Ελλάδα» δήλωσε ο Ζησιάδης, που εν μέσω οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζει το φαινόμενο της διαρροής καταθέσεων στην Ελβετία. Και κατέληξε (επί του αυτονόητου) ο Ζησιάδης προς τον Πετσάλνικο διερωτώμενος για τα συμπεράσματα που θα έβγαζε ο ίδιος, αλλά και ο κάθε πολίτης, εάν πληροφορούνταν ότι «οι κυβερνήσεις της Ελλάδας (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) από το 2005 δεν επιθυμούν να συνάψουν συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης, όταν οι επίσημες ελβετικές αρχές δηλώνουν πρόθυμες να συνεργαστούν;».
Και… σε αποκλειστική αποκλειστική συνέντευξη του Ιωσήφ Ζησιάδη στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία" -κι αυτή μια μεγάλη επιτυχία της εφημερίδας- περνάει στην αντεπίθεση και καταγγέλλει όσους «στρουθοκαμηλίζουν και υποκρίνονται» ενώ εκφράζει τη δική του ενόχληση για τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν την ώρα που «για τα ουσιαστικά θέματα διαφάνειας, ατιμωρησίας και καταπολέμησης της διαφθοράς κανείς δεν μιλάει»!
Τι περισσότερα στοιχεία από την ένοχη στάση και την υποκρισία των δωσίλογων τροϊκανών χρειάζεται ένας αδέκαστος εισαγγελέας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: