Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Τίμησαν τους "Κοκκινοσκούφηδες του Πενταδακτύλου"... το λόχο ορεινών καταδρομών του Βάσου Λυσσαρίδη!

Αυτός το "Κόκκινο σκουφί" που φορούσαν οι εθελοντές του Πενταδακτύλου, του Λόχου Ορεινών Καταδρομών του Βάσου Λυσσαρίδη, κράτησαν τον Πενταδάκτυλο Λεύτερο!
Το κόκκινο μπερέ τους δόθηκε από το Γιατρό και πάνω στο οποίο ο καθένας από τους Αγωνιστές της Λευτεριάς κέντησε με περηφάνια το εθνόσημο της Πατρίδας, της Ελλάδας!
Ας μην το ξεχνούν όσοι σήμερα μιλούν με ευκολία ("αριστεροί" και δεξιοί), με λόγια των ιμπεριαλιστών μασκαρεμένα για "καλύτερο" σχέδιο Ανάν, Ομοσπονδία, διζωνική με "νέες συνθήκες, "ανθρώπινα δικαιώματα", "ευρωπαϊκό πατριωτισμό" κι ότι αφήγημα επιβάλλει η νέα τάξη!
Αυτό το χώμα λευτερώθηκε από Πατριώτες και θα Λευτερωθεί από εγγόνια αυτών που το πότισαν με αίμα!
Η Κύπρος είναι η καρδιά κι η ψυχή της Ελλάδας!
ΛΑΟΙ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ!
"Δεν έχω διαφυγή. Με κυνηγά ο αιχμάλωτος Πενταδάκτυλος"... φώναξε ο Πολέμαρχος του Ελληνισμού, της Πατρίδας... Ήταν τα λόγια του ανυπόταχτου βράχου της Αντίστασης του Ελληνισμού στην Κύπρο μας!
Ο τελευταίος σοσιαλιστής  της Ευρώπης που Αντιστάθηκε και δεν υποτάχθηκε στον ιμπεριαλισμό!
"Μου είπαν: Είσαι μικρός. Αν κάνεις ένα ακόμα βήμα θα σε αφανίσουν. Είπα: Αν δεν το κάνω θα είμαι ακόμα πιο μικρός"...
Βάσος Λυσσαρίδης,
ο τελευταίος σοσιαλιστής
κι όχι σοσιαΛΗΣΤΗΣ ηγέτης στην Ευρώπη!
 Μέρες και τούτες για τη σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού στην Κύπρο μας:

Για να μην ξεχνιόμαστε...
* Περισσότερα για τον Αγωνιστή της Αντίστασης Βάσο Λυσσαρίδη: ΕΔΩ
 
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος προσφέρει τιμητικό "Κόκκινο μπερέ" της Αντίστασης, στο βράχο της Αντίστασης του Ελληνισμού στην Κύπρο μας!
Διοργανώθηκε την Τρίτη 12/12, στο Ίδρυμα Βάσου Λυσσαρίδη εκδήλωση τιμής στους κοκκινοσκούφηδες του Πενταδακτύλου (1963-1964). Μια εκδήλωση αφιερωμένη στον λόχο ορεινών καταδρομών του Βάσου Λυσσαρίδη. Κράτησαν οι εθελοντές του Πενταδακτύλου τον Πενταδάκτυλο λεύτερο γιατί αγωνίστηκαν με ψυχή, με πείσμα, με πειθαρχία, πιστοί στις οδηγίες του στρατιωτικού τους ηγέτη Δώρου Ηλία και εμπνευσμένοι από την φλόγα του πολιτικού τους ηγέτη Βάσου Λυσσαρίδη.
Με το κόκκινο σκουφί να ξεχωρίζει ακόμη στο κακοτράχαλο, στο αγαπημένο στο πονεμένο το βουνό μας. Το κόκκινο μπερέ που τους δόθηκε από το Γιατρό και πάνω στο οποίο ο καθένας από τους αγωνιστές της λευτεριάς κέντησε με περηφάνια το εθνόσημο.
Η πράξη των κοκκινοσκούφηδων ενέπνευσε έναν ολόκληρο λαό. Αποτέλεσε αναμφισβήτητα πράξη αντίστασης και αγώνα αιματηρό για την ελευθερία. Ο Δρ Άθως Ερωτοκρίτου, κλινικός ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής, με σεμνότητα και σεβασμό, ενδιέτριψε στο τι και στο πως της εποχής και για πρώτη φορά κατέγραψε και παρουσίασε στην εκδήλωση την ιστορία και το ψυχογράφημα των αγωνιστών με το κόκκινο μπερέ που τόλμησαν και μας άνοιξαν τον δρόμο.
Δηλώσαμε όλοι οι παρόντες με δυνατή φωνή, με θάρρος και παληκαριά πως δεν ξεχάσαμε το αίμα που χύθηκε, τους αγώνες που δόθηκαν αλλά και όλους εκείνους τους αγώνες που εκκρεμούν.
Η ΕΔΕΚ τίμησε δια του προέδρου της, Μαρίνου Σιζόπουλου, τους κοκκινοσκούφηδες του Πενταδακτύλου και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τους αγώνες της για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Δεσμεύτηκε να συνεχίσει τους αγώνες της με τον άνθρωπο, για τον άνθρωπο.
Τίμησε τους 46 επιζώντες κοκκινοσκούφηδες που κατάφερε να εντοπίσει, απέτισε φόρο τιμής στους αποβιώσαντες κοκκινοσκούφηδες, έδωσε τιμητικές πλακέτες και ξαναφόρεσε το κόκκινο μπερέ στον Βάσο Λυσσαρίδη και στον Δώρο Ηλία οι οποίοι συγκινημένοι ανανέωσαν από το βήμα τη δέσμευσή τους για αγώνα μέχρι να ξαναπερπατήσουν λεύτεροι στον σκλαβωμένο Πενταδάκτυλο.
Η εκδήλωση τιμής έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Χρίστο Στασή και τον Πέτρο Βάκχο.
Γραφείο Τύπου ΕΔΕΚ
Λευκωσία, 14 Δεκεμβρίου 2017










*

- Τίμησαν τους "Κοκκινοσκούφηδες του Πενταδακτύλου"... το λόχο ορεινών καταδρομών του Βάσου Λυσσαρίδη!

Ο εφιάλτης του μεταλλαγμένου νεοφιλελεύθερου πασοκ κι η χαρά του Γιωργάκη, κάποιων Θεοδωράκη, Καμίνη και ΣΙΑ, εκτός από την Κύπρο μας θα είναι κι η Μακεδονία μας: "Νέα Μακεδονία" ή "Άνω Μακεδονία";
 Κι ο Ηγέτης έχει μιλήσει για όλα και για όλους... ο Λαϊκός Ηγέτης, ο πρωθυπουργός της μοναδικής "πρώτη φορά αριστερά" κι Αδέσποτη!

Σε λίγο θα μπούμε στον 8ο χρόνο απαγόρευσης -χυδαίας φασιστικής λογοκρισίας- από το facebook του ιστολογοφόρου "SIBILLA"... δεν υπάρχει ένας αρμόδιος του ελληνικού τμήματος που έχει την ευαισθησία να αιτιολογήσει τη φασιστική πρακτική;

Λίγες άλλες απαγορευμένες αναρτήσεις για όσους διψούν για πληροφόρηση που δεν ελέγχει η δημοσιογραφική πορνεία:







7ος χρόνος αισχρής φίμωσης και λογοκρισίας στο ιστολογοφόρο "sibilla", ως "ανατρεπτικό"... Από αυτό τον κλώνο-ιστολογοφόρο (μέχρι να φιμώσουν κι αυτό) περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο "SIBILLA"

Δεν υπάρχουν σχόλια: