Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Στη Ρώμη απαγόρευσαν εκδήλωση αλληλεγγύης στην Συρία, που δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση…

Μιας και μας απαγόρευσαν αναρτήσεις από το “Sibilla”οι αμερικανοσιωνιστές... Περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, το ιστολογοφόρο “Sibilla"

Από το "PRESS-GR"

Του Νίκου Κλειτσίκα
http://www.nikosklitsikas.gr/

Συνέβη χθες στην Ιταλία κι αποτελεί γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει τους υπερασπιστές ενός δήθεν «αντιρατσικού» νόμου στην Ελλάδα και ειδικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Αστυνομική Διεύθυνση της Ρώμης και ο Δήμος της αιώνιας πόλης αρνήθηκαν την άδεια για πανευρωπαϊκή εκδήλωση αλληλεγγύης (15 Ιούνη στη Ρώμη) και υποστήριξης της νόμιμης εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας, αλλά και αλληλεγγύης  στον χειμαζόμενο Συριακού λαό από τις επιθέσεις των μισθοφόρων τρομοκρατών της Αλ Κάιντα.
Μια φασιστική κι όχι απλώς αντιδημοκρατική απόφαση των ιταλικών θεσμών, έχει την πολιτική «νομιμοποίηση» της πιο χυδαίας ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον μιας κυρίαρχης κι ανεξάρτητης χώρας. Το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ ευαισθητοποιημένοι από την «έλλειψη δημοκρατίας» στη Συρία αποφάσισαν να την «εκδημοκρατίσουν» με τις ορδές των ακραίων τζιχαντιστών «ισλαμιστών» της Αλ Κάιντα και συνεπώς δεν συνάδει με τη δημοκρατική τους ευαισθησία μια εκδήλωση αλληλεγγύης στη Συρία.
Η Συρία,* μια κοσμική αραβική χώρα (στο νέο Σύνταγμά της δεν υπάρχει θρήσκευμα, αλλά ανεξιθρησκία και πλήρης προστασία εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων),  που με εκλογικές διαδικασίες εκλέγει τη Βουλή της (στη γειτονική Σαουδική Αραβία και το Κατάρ η βουλή ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ από τους μονάρχες κι ειδικότερα στο Κατάρ, ο Εμίρης -επίσημος συνομιλητής του κυρίου Σαμαρά, αλλά και του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου- έχει αναλάβει την εξουσία με πραξικόπημα εναντίον του ίδιου του πατέρα του), είναι στο στόχαστρο των δυνάμεων «εκδημοκρατισμού» του πλανήτη. Στη Συρία που θέλουν να «εκδημοκρατίσουν» -στα πρότυπα της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ…- η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας είναι νόμιμο κι έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, οι θρησκευτικές μειονότητες απολαμβάνουν όλων των δικαιωμάτων και προστασία.
Και ποιοι έχουν αναλάβει τον «εκδημοκρατισμό» της Συρίας; Με την χρηματοδότηση και στρατιωτικό εξοπλισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, η Τουρκία, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ έχουν συγκεντρώσει όλες τις μισθοφορικές δυνάμεις της δήθεν τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα στο έδαφος της Συρίας. Επιπροσθέτως, η Ευρωπαϊκή Ένωση κι η Ιταλία έχουν αναγνωρίσει ως κυβέρνηση της Συρίας την Αλ Κάιντα, ως «Απελευθερωτικό Στρατό της Συρίας». Το ίδιο κι η συγκυβέρνηση Σαμαρά (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), που μάλιστα απέλασαν την πρέσβειρα της Συρίας ως στήριξη της Αλ Κάιντα, παραβιάζοντας το Διεθνές και Διπλωματικό Δίκαιο. Να σημειώσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σιώπησε απέναντι σ’ αυτή την απαράδεκτη απέλαση της πρέσβειρας και μόνον το ΚΚΕ κατήγγειλε την κυβέρνηση.
Έτσι λοιπόν στην Ιταλία οι υποστηρικτές της Αλ Κάιντα διαδηλώνουν ελεύθερα για τον «εκδημοκρατισμό» της Συρίας -όπως συνέβη πρόσφατα και στην Ελλάδα-, αλλά απαγορεύεται να διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους εκείνοι που στηρίζουν την ανεξαρτησία και κυριαρχία νόμιμης κι εκλεγμένης Συριακής κυβέρνησης.
Τα ιταλικά πολιτικά κόμματα είναι ταυτισμένα με την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας. Τόσο η συγκυβέρνηση κεντροαριστεράς-κεντροδεξιάς, όσο και η "Κομμουνιστική Επανίδρυση", το αδελφό κόμμα του ελληνικού ΣΥΡΙΖΑ που στις πρόσφατες ιταλικές εκλογές δεν μπόρεσε να καταγράψει καν ποσοστό συμμετοχής, αφού καταποντίστηκε και οι οπαδοί του προσχώρησαν στο κόμμα των μπλόγκερς του κωμικού Μπέπε Γκρίλλο. Εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρίας είναι το κόμμα "Ιταλοί Κομμουνιστές" (αδελφό κόμμα του ΚΚΕ), η πατριωτική αριστερά που συσπειρώνεται στην ιστορική εφημερίδα “Rinascita” του πάλαι ποτέ Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, τα κοινωνικά κινήματα και το κόμμα 5 Αστέρια.
Αξίζει να παραθέσουμε την τεκμηριωμένη θέση του κινήματος “Per il Bene Comune” (Για το κοινό καλό), αδελφό κίνημα του ελληνικού «Λαϊκού Κινήματος», όσον αφορά την απαγόρευση της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης υποστήριξης της Συρίας, με τίτλο: Η Ελευθερία της Συρίας είναι και δική μας Ελευθερία (La libertà della Siria e la nostra libertà), ώστε να βοηθήσουμε τον αναγνώστη να εξάγει συμπεράσματα για το που οδηγούν νομοθεσίες με ψευδεπίγραφους «αντιρατσιστικούς» τίτλους.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του κινήματος “Per il Bene Comune”:
«Η Αστυνομική Διεύθυνση της Ρώμης και ο Δήμος διέπραξαν αντιδημοκρατική πράξη μη δίνοντας την άδεια εκδήλωσης αλληλεγγύης στη Συρία για τις 15 του μήνα.
Εμείς του κινήματος “Per il Bene Comune” (Για το κοινό καλό) αποφασίσαμε να είμαστε εκεί, παρά την απαγόρευση. Θα πάμε χωρίς σύμβολα και σημαίες, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Συρίας, έχοντας στα χέρια μας τη σημαία της Συρίας που αντιστέκεται. Η χυδαία επίθεση των τρομοκρατών και των μισθοφόρων, με χρηματοδότηση από ΗΠΑ-Ισραήλ και τις μοναρχίες των πετρελαίων του Κόλπου, δεν θα έχει τη δική μας συνενοχή.
Η εκσυγχρονισμένη «αριστερά» του Σόρος είναι σε γραμμές τραίνου χωρίς έξοδο, μιας και στηρίζεται στις χρηματοδοτήσεις. Για μια ακόμη φορά παίζει το παιχνίδι φασιστών-αντιφασιστών, αποδεικνύοντας ότι δεν την ενδιαφέρει ο λαός της Συρίας, αλλά ούτε της Ιταλίας, προσπαθώντας να δημιουργήσει νέους κι ανόητους διχασμούς.
Η παροικία των Σύριων στην Ιταλία και το Ευρωπαϊκό Μέτωπο για την Συρία, που οργάνωσαν την εκδήλωση, κάλεσαν τους ΠΑΝΤΕΣ και η παρουσία ΟΛΩΝ είναι καλοδεχούμενη απ’ αυτούς κι από το λαό της Συρίας που αντιστέκεται!
Όποιος λέει ότι είναι αριστερός αλλά δεν συμμετέχει γιατί και η δεξιά συμμετέχει στη διαδήλωση, οφείλει να αναρωτηθεί γιατί συνέβη αυτό αντί να το χρησιμοποιεί ως διχαστικό γεγονός, όπως ακριβώς θέλει και κάνει ο Σόρος, η Bonino [ιταλίδα ΥΠΕΞ] και τα κόμματα κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς, που είναι εξαρτημένα από τα Μίντια και τους σιωνιστές τραπεζίτες.
Με λύπη σημειώνουμε ότι μπόρεσαν να έχουν αποτελέσματα [απαγόρευση εκδήλωσης]. Αυτό όμως δεν θίγει τον αγώνα μας για έναν δίκαιο αγώνα που μας επιβάλει να διατρανώσουμε: Η Ελευθερία της Συρίας είναι και δική μας Ελευθερία
».
O Γερουσιαστής Fernando Rosi, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος “Per il Bene Comune”, στην Αθήνα - Διεθνές Συμπόσιο - International Symposium “Ιερουσαλήμ, Πρωτεύουσα του Αραβικού Πολιτισμού 2009” (πηγή: ΕλληνοΠαλαιστινιακή Φιλία)
Άραγε τι χρησιμότητες έχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Τραπεζιτών, της ιδιωτικής Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Παραγωγής Χρέους και των ιδιωτικών Τραπεζών των χωρών της ευρωζώνης, οι νέες νομοθεσίες περί «ρατσισμού»;
Απλώς ισχυροποιούν το οπλοστάσιο του κυρίαρχου νεοφιλελεύθερου στρατοπέδου που σήμερα έχει ενσωματώσει τη λεγόμενη κεντροαριστερά (σοσιαλδημοκρατία) και συνιστούν ένα «δημοκρατικό» μανδύα βίαιης καταστολής και επίθεσης εναντίον των λαών και της εθνικής κυριαρχίας ανεξάρτητων χωρών.
Θεωρείται, άραγε, σενάριο επιστημονικής φαντασίας η απαγόρευση μιας μελλοντικής αντισιωνιστικης εκδήλωσης υπεράσπισης του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων για πατρίδα και καταδίκης του ισραηλινού ναζιστικού (και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ) καθεστώτος;

* Η Συρία είναι η μοναδική χώρα της Λεκάνης της Μεσογείου, μαζί με τον Λίβανο, που δεν έχει συνάψει καμία συμφωνία ή συνεργασία με το ΝΑΤΟ. Είναι η χώρα που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο θαλάσσης έχει μεγάλο μερίδιο στα οικόπεδα (ΑΟΖ) απέναντι από την Κύπρο και συνεπώς ο οικονομικός αντίπαλος Τουρκίας-Ισραήλ στον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο.
Επιπροσθέτως, είναι η μεγάλη φίλη και σύμμαχος της Ελλάδας χώρα της Μεσογείου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός του ότι μετά τη δικτατορία ο Ανδρέας Παπανδρέου, στην πρώτη επίσημη εξωτερική του μετάβαση επέλεξε τη Συρία (27 Απρίλη 1975), που κυβερνάει το Αραβικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπάθ και πως στην κρίση του Μάρτη ΄87 η Συρία του Άσσαντ (πατέρα του σημερινού προέδρου της χώρας) διακήρυξε ρητά προς την Τουρκία, μεταφέροντας ταυτόχρονα ταξιαρχίες στα σύνορα με την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε εδάφη της φίλης Ελλάδας, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!  Η επίσημη Ελλάδα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ «ανταπόδωσε» σήμερα εκείνη τη συμπαράσταση της Συρίας με το δικό της αντίτιμο της προδοσίας και ξεπουλήματος μια παραδοσιακής φιλίας αιώνων: Συμπαρατάχθηκε με την Τουρκία και το Ισραήλ, προχώρησε σε μια ακραία πράξη που σημαίνει κήρυξη πολέμου εναντίον μια χώρας,  την απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα και αναγνώρισε τους τρομοκράτες μισθοφόρους της Αλ Κάιντα ως νόμους εκπροσώπους του Συριακού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: