Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Πολιτικές και συζυγικές αλλαξοκωλιές… Ο σύζυγος βουλευτής της “αριστεράς” κι η σύζυγος βουλευτής της “δεξιάς” και Υπουργός!

Μιας και μας απαγόρευσαν αναρτήσεις από το “Sibilla”οι αμερικανοσιωνιστές... Περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, το ιστολογοφόρο “Sibilla"

Σύζυγοι... Κι αυτό το μήνα φέραμε 40 χιλιάδες ευρώ στον οικογενειακό προϋπολογισμό...
Μια ακόμη νίκη του νεοφιλελευθερισμού στη γειτονική Ιταλία. Οι μέχρι χθες αιώνιοι αντίπαλοι απαρνήθηκαν κάθε αντιπαλότητα - πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις απαρνήση με - και σχημάτισαν κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον πρώην δεξιό και σήμερα «εκσυγχρονισμένο» ηγετικό στέλεχος της «αριστεράς» (“Δημοκρατικό Κόμμα”… πρώην ΚΚΙ, το μεγαλύτερο Κομμουνιστικό Κόμμα της δύσης) κ. Enrico Letta.
Όσον αφορά το πώς έχουν πλέον ταυτιστεί τα παραδοσιακά αριστερά και δεξιά κόμματα, πως έσπασαν κάθε ιδεολογική διαχωριστική γραμμή στο όνομα της κυρίας Μέρκελ, του νεοφιλελευθερισμού και του Δ΄ Ράιχ.
Μπροστά στον κίνδυνο να εκλεγεί αριστερός πρόεδρος Δημοκρατίας, μιας και το κίνημα των bloggers “5 Αστέρια” του κωμικού Beppe Grillo και πρώτο σε εκλογική δύναμη (σε ψήφους και ποσοστά, αλλά ο επαίσχυντος εκλογικός νόμος πριμοδοτεί -σε αντίθεση με τον ελληνικό επαίσχυντο εκλογικό νόμο- τον εκλογικό συνασπισμό κομμάτων… Ο καπιταλισμός κάνει τους νόμους όπως βολεύει τη «δημοκρατία» τους) πρότεινε αριστερό υποψήφιο Πρόεδρο τον Stefano Rodotà (πρόεδρο και σύμβολο του Δημοκρατικού Κόμματος) κι έτσι το Δημοκρατικό κόμμα εισήλθε σε «σύγχυση» προτιμώντας τη δεξιά κι όχι τον πρόεδρο του.
Η ιστορία έχει και πολλά παραλειπόμενα στα όρια του τραγικοκωμικού…
Στην Ιταλία το σύστημα της διαπλοκής έχει επιβάλει κι έναν άλλο «κανόνα δημοκρατίας»… τον διορισμό των βουλευτών από τον αρχηγό με λίστα. Θεσμοθέτησαν τους κηπουρούς, όπως ο ΓΑΠ!
Κατάργησαν τον σταυρό προτίμησης στο όνομα της καταπολέμησης του μαύρου χρήματος (έτσι εξαγοράζονται πιο εύκολα οι αρχηγοί κι όχι μια τεράστια επιχείρηση διαπλοκής που πρέπει ν’ αναζητήσει πρόθυμους ανάμεσα σε 1.110 βουλευτές και γερουσιαστές).
Κι οι επαγγελματίες πολιτικοί αναζήτησαν ακόμη νέους δρόμους πολιτικής ανέλιξης και κυριαρχίας, στο όνομα των συμφερόντων της διαπλοκής… Την οικογενειακή συμμετοχή σε διάφορους εκλογικούς σχηματισμούς.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του «αριστερού» διορισμένου βουλευτή Francesco Boccia (http://www.francescoboccia.com/) και της δεξιάς διορισμένης βουλευτίνας Nunzia De Girolamo (http://www.nunziadegirolamo.com/), σύζυγο του αριστερού Francesco Boccia, που μάλιστα ο Μπερλουσκόνι την έκανε χθες και Υπουργό Αγροτικής πολιτικής!
Τι μεγάλος εκσυγχρονισμός και τη βαθειά δημοκρατία!
Εύλογο το ερώτημα της αφίσας, πέρα από την πολιτική διάσταση, για τα οικονομικά έσοδα της Οικογένειας των διορισμένων πολιτικών του σωλήνα, της διαπλοκής, που έχει επιβάλει ο νεοφιλελευθερισμός…
Μάλλον είμαστε λαϊκιστές, δεν κατανοούμε τα οφέλη του «εκσυγχρονισμού»;
Σχετικό: Το "Δημοκρατικό Κόμμα" Ιταλίας αυτοκτόνησε...

Η δεξιά σύζυγος βουλευτής του καβαλιέρε...
Ο αριστερός σύζυγος βουλευτής και δωρητής αίματος για τις προεκλογικές ανάγκες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: