Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Eκεί στον νέο μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ βλέπετε, διαβάζετε, ακούτε ή είστε προσηλωμένοι στον ερωτα για τον Ομπάμα; H Παλαιστίνια ηρωίδα Λεϊλά Χαλέντ εναντιώνεται στους μηχανισμούς των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή... Στηρίζουμε το Συριακό Στρατό και το λαό της Συρίας! H Τουρκία οδηγεί την ομάδα, που προστατεύει το Ισραήλ...

Μιας και μας απαγόρευσαν αναρτήσεις από το “Sibilla”οι αμερικανοσιωνιστές... Περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, το ιστολογοφόρο “Sibilla"
Σχετικά:
- Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ

Από το "ιριδίζων"
Στηρίζουμε το Συριακό Στρατό και το λαό της Συρίας!
Η Leila Khaled, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, πήγε στην Τουρκία για να μιλήσει σε ένα φόρουμ με τίτλο "Η Δυναμική του μετασχηματισμού στη Μέση Ανατολή" που διοργανώθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα Επανίδρυσης. η Khaled μίλησε για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Μέση Ανατολή και την αντίσταση σε αυτά τα σχέδια για την τουρκική έκδοση YURT.
  
Τι πιστεύετε για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή;

 Η Μέση Ανατολή έχει γίνει μια περιοχή συγκρούσεων για αιώνες. Οι λαοί της περιοχής διεξάγουν πολέμους απελευθέρωσης. Ευρωπαϊοι αποικιοκράτες έχουν έρθει και έχουν φύγει από την Παλαιστινιακή γη, το ίδιο και Οθωμανοί. Τώρα το Ισραήλ έχει έρθει. Εξαπλωμένο σε ολόκληρο τον κόσμο και με τη θρησκεία, ήρθε. Ισχυρίστηκε ότι του δόθηκε αυτή τη γη από τον Θεό. Εμείς το απορρίπτουμε αυτό. Γιατί; Είναι ο Θεός στην αγορά ακινήτων; Πολλά υποσχόμενη γη για μερικούς, εξορίζοντας τους άλλους. Εμείς απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Υπάρχουν ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην περιοχή και υποστηρίζουν ότι υπερασπίζονται το Ισραήλ. Υπάρχουν αραβικές ηγεσίες της περιοχής που αποτίουν φόρο τιμής στο Ισραήλ. οι ΗΠΑ έχουν πιέσει για μια πολιτική καρότου και μαστιγίου στην περιοχή. Αντιδραστικές αραβικές δυνάμεις πήγαν στο Λευκό Οίκο και πρόσπεσαν ένας προς έναν και ζήτησαν συγγνώμη. "Θα κάνουμε ό, τι λέτε, το πετρέλαιο μας είναι δικό σας", τους είπαν. Αλλά οι αραβικοί λαοί αρνούνται να υποκύψουν.  

Ποιά είναι η στάση της Τουρκίας στο θέμα;

η Τουρκία οδηγεί την ομάδα, που προστατεύει το Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει φέρει την Τουρκία στα γόνατά της. Εννέα άτομα από την Τουρκία δολοφονήθηκαν στο Mavi Marmara. Αργότερα, ο Τούρκος πρόξενος είχε προσβληθεί. Η τουρκική κυβέρνηση δήλωσε ότι το Ισραήλ πρόκειται να εκδώσει μια συγγνώμη, αλλά το Ισραήλ ποτέ δεν το έκανε. Ισως ακόμη και ρητά να δήλωσε "Δεν θα ζητήσω συγγνώμη". Παρ'όλα αυτά, η τουρκική κυβέρνηση έχει αυξήσει περαιτέρω την οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Η πραγματική άμυνα του Ισραήλ επιτυγχάνεται μέσω της Τουρκίας. Η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που ανήκει στις ΗΠΑ στην περιοχή είναι η βάση του Ιντσιρλίκ. η έκκλησή μου προς εσάς: Απαλλαγείτε από αυτή τη βάση. Αναπτύξτε το μποϊκοτάζ εναντίον του Ισραήλ. ο Σιμόν Πέρες έχει γράψει ένα νέο βιβλίο «Η νέα Μέση Ανατολή». Ελέγξε το, ακολουθεί ακριβώς την "Ευρύτερη Μεσανατολική Πρωτοβουλία" των ΗΠΑ, καθώς θα μας σχεδιάσει σαν εικόνα και θα μας τεμαχίσει σε κομμάτια. Καθορίζουν το πώς θα ζήσουμε. Εσείς και εμείς, όλοι μας είμαστε στο ίδιο χαράκωμα, στοχοποιημένοι απ' αυτές (ΗΠΑ). Η Τουρκία είναι μια άνευ όρων υποστηρικτής του ιμπεριαλισμού. Στην Τουρκία, οι Κούρδοι δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Τούρκους. Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες Κούρδοι είναι συσσωρευμένοι στη φυλακή. Όπως και οι Παλαιστίνιοι τρόφιμοι. Ό, τι κάνει το Ισραήλ προς τους Παλαιστινίους, η Τουρκία κάνει το ίδιο με τους Κούρδους. Τώρα θα ρωτήσετε γιατί έχω επιστήσει την προσοχή μου στην Τουρκία τόσο πολύ; Φυσικά, διότι η Τουρκία χώνει τη μύτη της στα πάντα στην περιοχή.

 Θα σας εξηγήσετε τη θέση του PFLP για την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία;

  Τώρα, θέλουν να ιδρύσουν την "Ευρύτερη Μεσανατολική Πρωτοβουλία" με θρησκευτικές και σεχταριστικές συγκρούσεις. Αυτό είναι ό, τι συμβαίνει στη Συρία. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, υπάρχουν 11.800.000 Παλαιστίνιοι. Αλλά μόνο το ένα τέταρτο του πληθυσμού ζει σε παλαιστινιακά εδάφη. Ένας τεράστιος πληθυσμός είναι εξορισμένος και η μόνη χώρα που έχει υποδεχθεί αυτόν τον πληθυσμό με ανοικτές αγκάλες είναι η Συρία. ότι έχουν κάνει σε μας, το κάνουν τώρα πλέον στη Συρία. ουρλιάζω με όλη τη δύναμη της φωνής μου: Είμαστε στο πλευρό του συριακού στρατού και του λαού της Συρίας. Είμαστε σίγουροι για το λαό της Συρίας, οι οποίοι μας έχουν πάρει, τους Παλαιστίνιους, κάτω από τις φτερούγες τους και φιλοξενούμαστε μας στη γη τους για πάνω από εξήντα χρόνια. Είμαστε σίγουροι ότι θα ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα.

 Υπάρχει το επαναστατικό πρόταγμα του PFLP ακόμα;

 Ναι. Μετά το θάνατο του George Habas, o Αμπού Αλί Μουσταφά επιλέχθηκε ως Γενικός Γραμματέας, για να σκοτωθεί από το Ισραήλ λίγο μετά. ο τρίτος Πρόεδρος μας Ahmad Sa'adat εξελέγη. τώρα κρατιέται όμηρος σε ισραηλινή φυλακή. Παρ' όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές, ως PFLP, στεκόμαστε ακόμα ισχυροί, συνεχίζοντας τον αγώνα μας. Μεγαλύτερη προτεραιότητα μας είναι η ενότητα των Παλαιστινίων. Ως PFLP, προσπαθούμε πολύ σκληρά για να επιτύχουμε αυτή την ενότητα. Μπορώ να πω ότι το PFLP είναι σε καλή κατάσταση. Και παίξαμε ένα σημαντικό ρόλο στον τελευταίο πόλεμο στη Γάζα.

 Τι λέτε για τη συνεργασία της Χαμάς με την Τουρκία;

  Η Χαμάς έχει αποδεχθεί κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ. ως PFLP, δεν δεχόμαστε αυτό και θα δείτε ότι είναι μια λανθασμένη στάση. Όσον αφορά τη σχέση της Χαμάς που έχει δημιουργήσει με την Τουρκία, τη βλέπουμε ως μια μεταξύ των πολιτικών Ισλαμιστών. Η Χαμάς δεν εκπροσωπεί όλη την Παλαιστίνη.

 Έχετε κάποιο μήνυμα για τις επαναστάτριες γυναίκες στην Τουρκία;

  Συνεχίστε τον αγώνα σας, ενωθείτε, δράστε σε ενότητα. Μην πιστεύετε στα ψέματα. Δεν είναι η "Ευρύτερη Μεσανατολική Πρωτοβουλία" των ΗΠΑ που θα διαμορφώσει τη Μέση Ανατολή, αλλά μόνο εμείς. Όλοι οι λαοί της Μέσης Ανατολής θα την ανοικοδομήσουν. μαζί.
πηγή: Liberation

Δεν υπάρχουν σχόλια: