Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Nα γιατί το νέο κοινωνικό μόρφωμα (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) θα χάσει τους ψηφοφόρους της πατριωτικής αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη… Τι θα συμβεί στη Βενεζουέλα;

Μιας και μας απαγόρευσαν αναρτήσεις από το Sibillaοι αμερικανοσιωνιστές...


Περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, 

το ιστολογοφόρο “Sibilla"
Του Νεοκλή Θεοδωρόπουλου
Οι απώλειες που θα μετράει συνεχώς στο εκλογικό σώμα που συσπειρώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, γυρνάει καθημερινά την πλάτη στην πολιτική του νέου πολιτικού μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, παρά τις προσπάθειες συγκερασμού βαθιά διαμετρικά αντίθετων θέσεων σε ζητήματα εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας.
Ενώ ο κ. Τσίπρας βρίσκεται μαζί με την ΕΡΤ σε ταξίδι στην Λατινική Αμερική κι ενώ αποσιωπούνται ουσιαστικά πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα… η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη.
Στη Βραζιλία ξεπέρασε το "εμπόδιο" Συρία με την αποσιώπηση... 
Επισκεπτόμενος τη Βενεζουέλα ο κ. Τσίπρας θα αποκρύψει ή δεν θα θέσει την διαφωνία του με την κυβέρνηση του κομαντάντε Τσάβες; Αν και για να ικανοποιήσει μια αριστερή τάση του κόμματός του θα προβάλλει γενικόλογα την στήριξή του στην ασκούμενη επαναστατική πολιτική της Βενεζουέλας.
Παραμένει αδιευκρίνιστο πως θα αποσιωπηθεί -τουλάχιστον από τους “ψαγμένους” οπαδούς κι από τους ΠΑΣΟΚογενείς- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ΝΑΤΟϊκή επίθεση εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας (ξεχνώντας ότι ο πολιτικός χώρος που τον «γέννησε» έχει ρίζες στη διάσπαση του ΚΚΕ το 1968, και την «επέμβαση» της ΕΣΣΔ στην Τσεχοσλοβακία), ενώ ο Τσάβες είναι κύριος υποστηρικτής του νόμιμου προέδρου της Συρίας Άσαντ.
Το θέμα της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη χυδαία ιμπεριαλιστική επίθεση που δέχεται η Συρία θα είναι κομβικό για την σημερινή ηγεσία του.
Πως θα μπορέσουν ο κ. Τσίπρας και η κυρία Δούρου, εκφραστής της πολιτικής προσέγγισης και του προξενιού μεταξύ του Τσίπρα και σιωνιστή εγκληματία πολέμου Πέρες, να δικαιολογήσουν στην αριστερή βάση του κόμματός τους την ταύτιση με την νεοαποικιακή επίθεση της Ευρώπης των τραπεζιτών στην Συρία; (συναίνεσαν σιωπηλά και με την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με την απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα)
Πως θα δικαιολογήσουν την αντίθετη στάση και θέση τους με όλα τα αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα και κινήματα στη Μέση Ανατολή; (Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, Χεζμπολά)
Πως θα δικαιολογήσουν αυτή την στάση και θέση στις ΠΑΣΟΚογενείς δυνάμεις που φιλοξενούν, όταν η Συρία στην κρίση του Μάρτη 1987 -μετά από παρέμβαση του Ανδρέα Παπανδρέου- παρέταξαν τις ταξιαρχίες τους στα σύνορα με την Τουρκία διακηρύσσοντας στους στρατοκράτες της Άγκυρας: “Επίθεση εναντίον της Ελλάδας σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας”;
Τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, για παράδειγμα ο Γιάννης Χατζηαντωνίου, ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Π. Κουρουμπλής, η Σ. Σακοράφα θα συνεχίσουν την «σιωπή» τους; Δεν θα μιλήσουν για την επίθεση εναντίον της Συρίας, αλλά για την ονομασία των Σκοπίων θα συνεχίζουν να σιωπούν;  Και μέχρι πότε θα μπορούν να σιωπούν, όταν θα φθάσει η ώρα της κάλπης και οι πασοκογενείς ψηφοφόροι δεν θα συνεχίσουν να τρώνε κουτόχορτο;
Η πατριωτική αριστερά δεν έχει μετακομίσει. Είναι τα νέα πολιτικά σχήματα (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) που έχουν μετακομίσει από αρχές και θέσεις με στόχους που δεν συνάδουν με τους λαϊκούς αγώνες και κατακτήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: