Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Διάσκεψη Ειρήνης στην Τουρκία για τις εξελίξεις στη Συρία...

Μιας και μας απαγόρευσαν αναρτήσεις από το Sibillaοι αμερικανοσιωνιστές...
Περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, 
το ιστολογοφόρο “Sibilla"
Διεθνή Διάσκεψη Ειρήνης διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), το Σαββατοκύριακο, 24-25 Νοέμβρη, στην τουρκική πόλη Αντάκεια (Αντιόχεια), μια περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων στη Συρία.
Στη Διάσκεψη έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής αντιπρόσωποι από τα φιλειρηνικά αντιιμπεριαλιστικά κινήματα της Παλαιστίνης, της Ιορδανίας, της Συρίας, της Κύπρου, του Βελγίου, της Ινδίας, της Ελλάδας και αντιπροσωπεία του ΠΣΕ.
Από την Ελλάδα θα παρευρίσκονται o πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Σταύρος Τάσσος και ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, Εκτελεστικός Γραμματέας του ΠΣΕ.
Στο επίκεντρο της εμπλοκής της Τουρκίας στη Συρία η περιοχή της Αντιόχειας
Η περιοχή της Αντιόχειας αποτελεί το εφαλτήριο της ενεργής εμπλοκής της Τουρκίας στις πολυεπίπεδες επεμβάσεις και παρεμβάσεις της στη Συρία και της αξιοποίησης του προσφυγικού στοιχείου πάνω από 100.000 Σύρων. Επίσης στην περιοχή λειτουργούν οι μηχανισμοί εκπαίδευσης-καθοδήγησης μισθοφόρων από την ευρύτερη περιοχή και τη διοχέτευσή τους στη Συρία ως αντικαθεστωτικών δυνάμεων.
Υπό αυτές τις συνθήκες η...
διεθνής διάσκεψη ειρήνης της Αντιόχειας αποκτάει ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό, δίνει την ευκαιρία να σταλεί ένα διεθνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης προς το γειτονικό συριακό λαό, αλλά και να υπογραμμιστεί ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε μεταξύ τους.
 Η Διάσκεψη Ειρήνης θα ασχοληθεί με τρία θέματα σε αντίστοιχα πάνελ:
 - Αλληλεγγύη στο συριακό λαό.
- Προς τα πού βαδίζει η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου;
- Αγώνας για την Ειρήνη και Αντιόχεια.
Η πλατιά οργανωτική επιτροπή στην Αντιόχεια, αποτελούμενη από δεκάδες τοπικούς φορείς και δήμους, δείχνει την απήχηση της πρωτοβουλίας της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας και τη μαζική απαίτηση του λαού για καμία πολεμική εμπλοκή της χώρας. Οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη θα συναντηθούν με διάφορους τοπικούς φορείς στη διάρκεια της παραμονής τους.
Η διήμερη διάσκεψη θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό λαϊκό Φεστιβάλ Ειρήνης, σε κλειστό γήπεδο της Αντιόχειας, με ομιλίες, χαιρετισμούς και συναυλίες από τα συγκροτήματα των Hilmi Yarayıcı και İlkay Akkaya.
"902"

Δεν υπάρχουν σχόλια: