Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Η ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση λογοκρίνει ποίημα Κύπριου ποιητή! Για μας η "Νιόβη" θα ζει για πάντα στις καρδιές μας. Ο ποιητής Γιώργος Μοράρης δεν φιμώνεται. δεν λογοκρίνεται! Αυτή η Ευρώπη των ναζί να πάει να γαμηθεί και μαζί να γαμηθεί το κωλοευρώ τους!

Μιας και μας απαγόρευσαν αναρτήσεις από το “Sibilla”οι αμερικανοσιωνιστές... Περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, το ιστολογοφόρο “Sibilla"

Νιόβη ’74
Αντλώ το όνομα από την ελληνική μυθολογία σύμφωνα με την οποία η Άρτεμις και ο Απόλλων σκότωσαν τα παιδιά της Νιόβης. Το ποίημα αναφέρεται σε μια θλιβερή παιδοκτονία στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής. Και επειδή αυτό το ’74’ δεν θα έλεγε κάτι, έγραψα σε παρένθεση: Τουρκική εισβολή στην Κύπρο ’74
Tο ποίημα του Γιώργου Μοράρη λογόκριναν οι ναζί του Δ' Ράιχ που κυριαρχούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εμείς σωπαίνουμε, τα γερμανοτσογλάνια, οι υπάλληλοι του Δ'  Ράιχ, οι δωσίλογοι υποκύπτουν!
Ο βραβευμένος ποιητής Γιώργος Μοράρης παρέλαβε επιστολή από τις Πολιτιστικές υπηρεσίες με την οποία του ανακοίνωναν πως επέλεξαν τον ίδιο για να συμμετάσχει στο πρότζεκτ Transpoesie, το οποίο πραγματοποιείται ετήσια στο μετρό των Βρυξελλών. Στο πλαίσιο αυτού του πρότζεκτ, ποιήματα ή μέρος αυτών αναρτώνται σε πινακίδες στο μετρό.
Έτσι πρόκρινε το ποίημα "Νιόβη ’74"...
Κατόπιν η Beata Podgorska, διευθύντρια του πολωνικού τμήματος EUNIC στις Βρυξέλλες, προχώρησε σε λογοκρισία και τόνισε:
«Ως Πολωνή, αντιλαμβάνομαι απόλυτα τη φρικαλεότητα κάθε πολέμου. Ωστόσο, έχοντας συμβουλευτεί τους επικεφαλής, το συμβούλιο του οργανισμού θεωρεί πως το πρότζεκτ Transpoesie δεν αποτελεί το κατάλληλο πλαίσιο για την παρουσίαση του ποιήματος ’Νιόβη’. Θα θέλαμε να τονίσουμε πως ο οργανισμός μας βασίζεται στις Βρυξέλλες, μια πολύ ιδιαίτερη πόλη. Σε μερικούς μήνες, οι Βρυξέλλες και το Βέλγιο θα γιορτάσουν την 50ή επέτειο της συμφωνίας για την μετανάστευση Τούρκων στο Βέλγιο. Όπως γνωρίζετε, η τουρκική κοινότητα είναι μια από τις μεγαλύτερες στις Βρυξέλλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: