Μιας και μας απαγόρευσαν αναρτήσεις από το “Sibilla”οι αμερικανοσιωνιστές...
Περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, το ιστολογοφόρο “Sibilla"
Κυκλοφόρησε στην Ιταλία από τον εκδοτικό οίκο AM&D (Κάλιαρι της Σαρδηνίας), το βιβλίο του Γιάννη Κορίνθιου με τίτλο I Greci di Napoli e del Meridione d’Italia (Oι Έλληνες της Νάπολης και της Νοτίου Ιταλίας).
O Γιάννης Κορίνθιος γεννήθηκε το 1951 στην Τήνο και είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας.
Το βιβλίο αποτελεί μια ιστορική μελέτη που φέρνει στο φως ντοκουμέντα κι ανέκδοτα στοιχεία που ανασυνθέτουν την ιστορία της διασποράς του ελληνισμού στη Νότια Ιταλία τα τελευταία πεντακόσια χρόνια.
Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 26 Γενάρη στην Καζέρτα (βιβλιοπωλείο Feltrinelli - Caserta).
Την 1η Φλεβάρη θα γίνει παρουσίαση στην Τεργέστη με την αιγίδα του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και την ιστορική ελληνική Κοινότητα της Τεργέστης.
Καλοτάξιδο το έργο του Γιάννη Κορίνθιου.
Ν.Θ.
Υ.Γ. Η Νάπολη (Νεάπολη... Παρθενόπη) υπήρξε επίνειο της πρώτης ελληνικής αποικίας στη Δύση (Κούμα-Κύμη).
Σχετικά:
Μετά την κατάρρευση της βυζαντινής αυτοκρατορίας και την πτώση της Κωνσταντινούπολη (1453) κι αργότερα στο Μυστρά (1470) και την πολιορκεία της Μεθώνης και Κορώνης, εκεί στη Νάπολη βρίσκουν καταφύγιο οι Έλληνες φυγάδες με επικεφαλής τον Θωμά Ασσάν Παλιολόγο. Στη Νάπολη η σκέψη τους είναι η απελευθέρωση κι η επιστροφή. Έτσι ιδρύουν ένα λαϊκό ίδρυμα, την «Αδελφότητα των Ελλήνων το Έθνος κατοικούντων εις την Πόλιν ταύτην της Νεαπόλεως».
Αυτό το ίδρυμα έγινε στη διάρκεια της αμερικανοκίνητης χούντας, μαζί με τη Νατοϊκή βάση και την εκκλησία της Ελλάδας, κέντρο χαφιεδισμού των ελλήνων αντιστασιακών σ’ ολόκληρη τη συτική Ευρώπη.
Σχετικά:
Πρωταρχικό ρόλο σ’ αυτό το κέντρο του ελληνικού νεοφασισμού στην Ευρώπη, είχε η ορθόδοξη εκκλησία και οι χαφιέδες ιερωμένοι. Σήμερα οι χουντικοί ιερωμένοι απολαμβάνουν υψηλότατα αξιώματα στην εκκλησιαστική ιεραρχία, χωρίς ποτέ να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου