Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ότι κρύβουν ΜΜΕ & δημοσιογράφοι Υπηρεσίας! Η πορεία της σύγκρουσης Συριακού στρατού και... μισθοφόρων και τρομοκρατώ​ν στη Συρία.

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla

Τα ΜΜΕ, όχι μόνο βέβαια τα Ελληνικά, και "έγκριτοι" δημοσιογράφοι, ορισμένοι από τους οποίους ανταποκριτές σε Δυτικές πρωτεύουσες, παρουσιάζουν μια αμφίρροπη κατάσταση στο επίπεδο της στρατιωτικής σύγκρουσης στη Συρίας, που δεν είναι αληθινή.
Ο FSA και η μουσουλμανική αδελφότητα έχουν ουσιαστικά ηττηθεί. Οι άνδρες τους έχουν αποδεκατισθεί και εξαρτώνται όλο και περισσότερο από ξένους μαχητές. Αυτό είναι πασιφανές στο Χαλέπι που οι ξένοι είναι η πλειοψηφία. Ο FSA δεν ελέγχει πια ούτε μία μικρή πόλη.
Η ήττα στη Δαμασκό ήταν καθοριστική.
Σύμφωνα με πληροφορίες πού έδωσε Σαουδάραβας αξιωματικός που συνελήφθη τις μέρες των συγκρούσεων στη Δαμασκό, στην πόλη επιτέθηκαν περίπου 20.000 ένοπλοι ταυτόχρονα από τέσσερις κατευθύνσεις. Νόμιζαν ότι θα αιφνιδίαζαν τη Συριακή κυβέρνηση λόγω της δολοφονίας, λίγες μέρες πριν στη βομβιστική επίθεση, μεγάλου μέρους της κυβέρνησης. Ο στρατός όμως της Συρίας έχει δικό του τρόπο λειτουργίας, δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση, ούτε από συγκεκριμένους στρατηγούς. Ολοι αντικαθίστανται.
Οι τρομοκράτες που επιτέθηκαν στη Δαμασκό υπέστησαν συντριπτική ήττα. Δύο μόνο παραδείγματα. Μόνο στη γειτονιά Al Midan είχαν 280 νεκρούς. Στο στρατόπεδο Παλαιστινίων προσφύγων Al Yarbrouk, με τη συνδρομή Παλαιστίνιων μαχητών, αιχμαλωτίστηκαν 70 Ιρακινοί που πήραν μέρος στη επίθεση στη Δαμασκό.
Σχετικά με το Χαλέπι, ο Συριακός στρατός συνεχίζει τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις αναγκάζοντας τους μισθοφόρους να εγκαταλείπουν θέσεις και να συμπτύσσονται διαρκώς. Οι μισθοφόροι στο Χαλέπι υπολογίζονται στις 5 με 6 χιλιάδες. Εχουν ουσιαστικά περικυκλωθεί από το στρατό, έχουν μεγάλες απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες, και τις τελευταίες δυο μέρες αρκετοί αιχμαλωτίσθηκαν. Ταυτόχρονα ο στρατός κλείνει τις διόδους εφοδιασμού των μισθοφόρων με άνδρες και όπλα από το Βορρά, που στέλνουν οι Νατοϊκοί από την Τουρκία. Ο στρατός δρά σταδιακά χωρίς υπερβολές για να αποφύγει μεγάλες απώλειες στρατιωτών και δεν χρησιμοποιεί βαρέα όπλα για να μην καταστραφούν ολοκληρωτικά τα σπίτια των πολιτών. Παρόλο που το Χαλέπι κατοικείται αποκλειστικά από Σουνίτες και Χριστιανούς, η βοήθεια των κατοίκων στο στρατό είναι ανέλπιστα μεγάλη. Σε πολλές γειτονιές οι λαϊκές επιτροπές αντιμετώπισαν τους μισθοφόρους και με τα όπλα. Οπως έδειξαν τα γεγονότα οι "επαναστάτες", στις μεγάλες τουλάχιστον πόλεις, αντιμετωπίσθηκαν εχθρικά από τους κατοίκους, ανεξάρτητα από τη σύνθεση του πληθυσμού. Και σε πολλούς από τους Σύριους που δεν συμπαθούσαν τους Assad, η έλευση χιλιάδων ξένων σκληρών ισλαμιστών και τα εγκλήματα που διέπραξαν σε θρησκευτικές μειονότητες και σε σουνίτες υποστηρικτές του Assad, άλλαξαν συντριπτικά τις ισορροπίες τους τελευταίους μήνες.
Ι.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: