Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Το Άστρο της Sana'a Μihaydli οδηγεί την Αντίσταση σε νέες Νίκες!

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, το ιστολογοφόρο “Sibilla

Hezbollah! Στις 9 του Απρίλη το άστρο της Sana'a θα φωτίσει πάλι το Λίβανο και θα δείξει το δρόμο στην Αντίσταση!

Το 1982 οι Ισραηλινοί, αφού πρώτα εκπαίδευσαν τους προδότες Λιβανέζους Φαλαγγίτες και South Lebanese Army (SLA) σε στρατόπεδα στο Βόρειο Ισραήλ, εισέβαλαν στο Λίβανο με 80.000 στρατιώτες, 1500 τανκς και 1300 οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Βασικός τους στόχος τα στρατόπεδα των Παλαιστινίων προσφύγων και η κατοχή του Νοτίου Λιβάνου και της Βηρυτού.
Στις 16 Σεπτέμβρη 1982, όταν οι Ισραηλινοί εισέβαλαν στη Βηρυτό , οι ηγεσίες των, Lebanese Comunist Party, Organisation of Comunist Action-Lebanon, Arab Socialist Party και SSNP αποφάσισαν τη σύσταση του Lebanese National Resistance Front (JAMMOUL). Το JAMMOUL και η Hezbollah ξεκίνησαν την Αντίσταση .
Στις 9 Απρίλη του 1985 η Sana'a Mihaydli, 17χρονη αγωνίστρια του SSNP, έριξε ένα Πεζό με 200 κιλά ΤΝΤ σε στρατιωτική φάλαγγα των Ισραηλινών.
Ήταν η πρώτη γυναίκα Αραβικής καταγωγής που εκτέλεσε αποστολή αυτοθυσίας. Ακολούθησαν και άλλες συντρόφισσες του JAMMOUL. Αυτές οι δράσεις σκόρπισαν τον πανικό και τσάκισαν το ηθικό των Ισραηλινών.

Στις 25 Αυγούστου του 2008, με την ανταλλαγή αιχμαλώτων Hezbollah - Ισραήλ η σωρός της συντρόφισσας Sana'a επέστρεψε στο Λίβανο. Από τη Βηρυτό στο σπίτι της στο Ankoun.
Στο βίντεο η συντρόφισσα εξηγεί την απόφασή της και δίνει το μήνυμα της Αντίστασης στις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: