Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Χρόνια Πολλά στον απροσκύνητο ηγέτη, τον τελευταίο σοσιαλιστή του ελληνισμού…

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, το ιστολογοφόρο “Sibilla

92 ετών ο Βάσος Λυσσαρίδης

Την πεποίθηση ότι θα δικαιωθούν, έστω και μετά το θάνατό του, οι εθνικοί και κοινωνικοί αγώνες για τους οποίους αφιέρωσε όλη του τη ζωή, εξέφρασε σήμερα ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, σε εκδήλωση για τα 92α γενέθλιά του, εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ, στη Λευκωσία, παρόντων του...
Προέδρου του κόμματος και Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και άλλων στελεχών και μελών της ΕΔΕΚ.
Ο κ. Ομήρου εξέφρασε ''θερμές ευχές για τα 92α γενέθλια του ιατρού μας'', όπως είπε, ''του Βάσου Λυσσαρίδη'', ευχόμενος να είναι ''πάντα με υγεία και να είναι για πολλά - πολλά - πολλά - πολλά - πολλά ακόμη χρόνια και δεκαετίες παρών στους αγώνες του λαού, της πατρίδας, του Ελληνισμού, του παγκόσμιου προοδευτικού κινήματος, διότι, σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά και η Κύπρος και ο Ελληνισμός και ολόκληρη η ανθρωπότητα, χρειάζονται φωνές και αγωνιστικό ανάστημα, όπως είναι αυτό του Βάσου Λυσσαρίδη''.
Ανταπαντώντας, κάτω από ηχηρά χειροκροτήματα των παρευρεθέντων στην εκδήλωση, ο κ. Λυσσαρίδης ευχαρίστησε όλους για τις ευχές τους, δηλώνοντας ότι αισθάνεται ''υπερήφανος και ευτυχής'', διότι έχει -όπως ανέφερε- ''συναγωνιστές τους συναγωνιστές της ΕΔΕΚ και τους παραπλήσιους''.
''Μακρά'', όπως είπε υπήρξε η δική του ''βιολογική διαδρομή'' και ''δεν ευτύχησα ακόμα'', πρόσθεσε, ''να ιδώ ούτε τα εθνικά ούτε τα κοινωνικά οράματα να υλοποιούνται''.
''Αλλά'', τόνισε ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, '' αισθάνομαι ήσυχος ότι -και με την απουσία μου- θα χαιρετισθεί ακόμα πιο έντονα ο αγώνας και, εάν δεν προλάβω να ιδώ δικαίωση των εθνικών και των κοινωνικών αγώνων, σε κάποιο μνημόσυνο θα έλθετε'', είπε απευθυνόμενος στους παρευρεθέντες, ''να μου πείτε ότι αυτοί οι αγώνες δικαιώθηκαν''.
Εκ μέρους της ΕΔΕΚ, ο κ. Ομήρου επέδωσε ως δώρο στον κ. Λυσσαρίδη πλακέτα με απεικόνιση του λιμανιού της Κυρήνειας.
Μέσω  "koukouvagia"

Δεν υπάρχουν σχόλια: