Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ανδρέας Παπανδρέου: «Με την σοσιαλδημοκρατία δεν έχουμε πραγματικά τίποτε άλλο παρά σύνορα…»

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla
Από τον "Αγωνιστή", όργανο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (1975)
Διαβάζοντας στο έγκυρο “press-gr” τη νομιμοποίηση της σοσιαλδημοκρατικής φύσης του νέου ΚΟΔΗΣΟ από τον κ. Ε. Βενιζέλο, θέλουμε απλά να θυμίσουμε και να προειδοποιήσουμε ότι θα αποτελέσει χυδαία προσβολή της ιστορίας και των αγώνων του ΠΑΣΟΚ η εμφάνιση του ηγέτη και ιδρυτή του με την σοσιαλδημοκρατία.
Δεν πέφτει λόγος σε κανέναν, ειλικρινά σε κανέναν μιας και με απόφαση του αρχηγού του δεν υπάρχουν όργανα ή μέλη στο νέο μόρφωμα που έχει ακόμη την ονομασία ΠΑΣΟΚ, όμως η ταύτιση της «σοσιαλδημοκρατίας» με τον ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, από το πρώην μέλος της Ένωσης Κέντρου-Νέες Δυνάμεις και σημερινού αρχηγού του νέου ΠΑΣΟΚ, θα αποτελεί ύβρη και προσβολή στο Λαϊκό Κίνημα κι όχι μόνον σ’ όσους πάλεψαν για την αλλαγή στην πατρίδα μας.
Όσοι ακολουθούν νέα δεξιά μορφώματα, είναι δικαίωμά τους. Όμως η προσβολή του Ανδρέα Παπανδρέου, του ηγέτη της νέας αριστεράς στην Ελλάδα, θα αποτελέσει χυδαία ιεροσυλία!
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν πάντα σαφής για το ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας : «Η ομοιότητα της σοσιαλδημοκρατίας με το σοσιαλισμό είναι όση και η ομοιότητα του φάντη με το ρετσινόλαδο. Η σοσιαλδημοκρατία είναι μια προσπάθεια διαιώνισης του καπιταλιστικού συστήματος…».

Υ.Γ. Η εύθυνη θα είναι και για όσα ιστορικά στελέχη παραμείνουν στην σιωπή...

Φασισμός παντού! Το επονομαζόμενο “Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο” ξεπερνώντας κάθε φασιστικό, δικτατορικό μηχανισμό… απαγόρευσε το τηλεοπτικό σποτ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων!

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla


Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον!
Δεν θα πεθάνει μόνος!
Τσάκισέ τον!

Είναι δυνατόν να έχουν εξαγοραστεί όλοι οι έλληνες δημοσιογράφοι από την αμερικάνικη & ισραηλινή πρεσβεία; Κι όμως...

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla

Robert Fisk: Inside Daraya - how a failed prisoner swap turned into a massacre
Exclusive: The first Western journalist to enter the town that felt Assad's fury hears witness accounts of Syria's bloodiest episode
The massacre town of Daraya is a place of ghosts and questions. It echoed with the roar of mortar explosions and the crackle of...

Δώρος Λοΐζου - ο ήρωας ποιητής (30 Αυγούστου 1974 – 30 Αυγούστου 2012)

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla
Δεν χρειάζεται να μιλάμε πολύ εμείς…
Ποτέ δε χρειάστηκε…
Αρκεί να με κοιτάς…
Αρκεί να σε κοιτώ…
Μ’ αυτό το καθάριο βλέμμα που δανειστήκαμε για λίγο από τον ήλιο…
Στην Κύπρο όλα τάσκιαζε η φοβέρα. Το προδοτικό πραξικόπημα, η τουρκική εισβολή πραγματοποιούσε τους στόχους της εισβάλλοντας ανενόχλητη στην Κύπρο, η χούντα είχε καταρρεύσει και οι λεγόμενοι «συνετοί και ρεαλιστές» ζητούσαν το συμβιβασμό, να δοθεί «γη και ύδωρ».
Κάποιοι, όπως και σήμερα, «αδιόρθωτοι κι ασυμβίβαστοι» κρατούσαν ψηλά το λάβαρο της αντίστασης κι μπροστάρης ο Βάσος Λυσσαρίδης.
Το πρωί της 30ης Αυγούστου 1974, οι γνωστοί-άγνωστοι οπλοφόροι έστησαν ενέδρα, στην καρδιά της Λευκωσίας κοντά στα Γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ, στο Βάσο Λυσσαρίδη.
Ο τόπος του μαρτυρίου, ένα περίπτερο κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας. Ο δολοφόνος ενέδρευε για το Βάσο Λυσσαρίδη, αλλά ο δολοφόνος αστόχησε. Ο Λυσσαρίδης και η γυναίκα του Δώρου επέζησαν. Ο Δώρος κείτονταν νεκρός.
Με την απόπειρα δολοφονίας του Βάσου Λυσσαρίδη, ξένοι και ντόπιοι συνωμότες, προσδοκούσαν τον αποκεφαλισμό του αντιστασιακού κινήματος, που θα διευκόλυνε την επιβολή μιας λύσης τουρκοποίησης της Κύπρου, χωρίς την ενοχλητική αντίδραση της αντιστασιακής ηγεσίας.
Οι σφαίρες δεν βρήκαν το στόχο τους, αλλά το εκλεκτό παλικάρι της Κύπρου. Ο αγωνιστής ποιητής Δώρος Λοΐζου έπεφτε νεκρός.
Με τα μαλλιά ριγμένα πίσω, με το ματωμένο πρόσωπο ανάποδα φυτευόταν στο χώμα για να γίνει κήρυκας και σηματοδότης στον αγώνα που θα ακολουθούσε και που ακόμα συνεχίζεται.
Γέννημα θρέμμα του λαού, διανοούμενος μαζί και αγωνιστής, εραστής της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής ιστορίας, σοσιαλιστής και πάνω απ’ όλα ποιητής. Ένας «επικίνδυνος ποιητής» για το κατεστημένο, την αδικία, τους αμερικανοτσολιάδες.
Προφητικοί οι στίχοι του, «να πυροβοληθεί χωρίς προειδοποίηση».
«φρουρός στις αυλάδες του κόσμου
με την αγάπη για όπλο του
και τους στίχους φυσέκια
»
Έφυγε ο Δώρος της Αντίστασης και του αγώνα, ο Δώρος της ποίησης και του οράματος.
Η δολοφονία του μήνυμα και υποθήκη για συνέχιση και καταξίωση ενός αγώνα που δεν έχει ακόμα δικαιωθεί.
Σήμερα, μετά από 34 χρόνια, συνεχίζεται η κατοχή της μαρτυρικής Νήσου, οι κίνδυνοι για ολοκληρωτικό, εθνικό αφανισμό δεν έχουν εξαλειφθεί ακόμα.
Σήμερα, που η κατοχή ντροπιάζει τον ελληνισμό, τους δήθεν πολιτισμένους ευρωπαίους και η θυσία του Δώρου παραμένει αδικαίωτη.
Αποτελεί χρέος η συνέχιση της αντίστασης και του αγώνα.
Αυτό είναι το νόημα και η επιταγή από την υπέροχη θυσία του Δώρου Λοΐζου.
Αυτό είναι το πατριωτικό-δημοκρατικό-αριστερό καθήκον για το σήμερα και το αύριο.

"Πάντως εμείς θα τους αντισταθούμε.
Όποιοι κι αν είναι. Όσο δυνατοί κι αν είναι"
Δώρος Λοίζου
- Η ζωή του ήρωα, εδώ:
- Ορισμένοι στίχοι του ήρωα, εδώ:

30 Αυγούστου 1974 – 30 Αυγούστου 2012: Η αληθινή ιστορία για την αντίσταση ενάντια στη Χούντα…

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla

Η αληθινή ιστορία για την αντίσταση ενάντια στη Χούντα, τους ακολούθους της και τα διχοτομικά τους σχέδια για την Κύπρο.
Στις 30 Αυγούστου 1974, γίνεται απόπειρα δολοφονίας του Αρχηγού της ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη, κατά την οποία σκοτώνεται ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΔΕΝ Δώρος Λοίζου.
Αιτία η αντίσταση της ΕΔΕΚ στο πραξικόπημα αλλά και η ματαίωση του σχεδίου Γκιουνές από τον Γιατρό μερικές μέρες πριν.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Σπάμε το εμπάργκο των ΜΜΕ & δημοσιογράφων Υπηρεσίας! Οι ιμπεριαλιστές προχωρούν σε γενοκτονία στη Συρία! (FSA Genocide against Minorities in Syria) – Βίντεο για ενήλικους!

To Κίνημα των Αδεσμεύτων παίρνει σάρκα & οστά! Η Χίλαρυ του ΣΥΡΙΖΑ κι οι ροζ "αριστεροί", τώρα πρέπει να διαλέξουν με ποιους είναι και με ποιους θα πάνε!

To ΠΑΣΟΚ στην αριστερά που ανήκε & το Ευαγγελικό ΠΑΣΟΚ στο ΚΟΔΗΣΟ;

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla
Εμείς στις 3 Σεπτέμβρη... θα γιορτάσουμε τα πιστεύω μας και την ιδεολογία μας τον σοσιαλισμό... σε μία ιδέα... στην ενωμένη αριστερά...
Θα γιορτάσουμε στη Νίκαια... μαζί με τους συντρόφους των αγώνων... με τους συντρόφους που συμπορευόμαστε...
Εμείς ξαναβρεθήκαμε όχι σε μπαξέδες αλλά με τα αδέρφια μας... τους συμπολίτες μας... στους δρόμους....
Εμείς... δεν ξεχνάμε ούτε ποιοι είμαστε... ούτε τι πιστεύουμε...
Στη μεγάλη γιορτή της Αριστεράς.... με τον Αλέξη Τσίπρα....

Ξεκίνησαν στην Ισπανία οι επιθέσεις σε σούπερ-μαρκετ για απαλλοτρίωση τροφίμων!

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla
Χθες στην Merida (Estremadura) κατέλαβαν το σούπερ-μάρκετ Carrefour πενήντα περίπου πολίτες, οι οποίοι πήραν χωρίς να πληρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Η «επίθεση», σύμφωνα με την κυβέρνηση, είχε προετοιμαστεί από καταναλωτικές οργανώσεις, σωματεία ανέργων και συμμετείχε ο Victor Casco, περιφερειακός βουλευτής της Izquierda Unida.
Οι πολίτες εισήρθαν στο κατάστημα, γέμισαν καρότσια με λάδι, ρύζι, γάλα και όσπρια. Εξήλθαν μαζικά χωρίς να πληρώσουν φωνάζοντας το γνωστό σύνθημα: Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος (El pueblo unido jamas sera’ vencido).
Ένας ιός που εξαπλώνεται η μαζική αντίδραση των πολιτών με μορφές πάλης για την επιβίωση που καμία καταστολή δεν θα μπορέσει να σταματήσει!
Ποιος χωροφύλακας θα μπορέσει να σταματήσει τη μάνα, τον πατέρα που «κλέβει» το γάλα του παιδιού του;
Μόνον εμφύλιος πόλεμος!

Οι τέσσερες σημαίες της Συρίας όταν ήταν υπό γαλλική κατοχή τα λένε όλα όσα συμβαίνουν σήμερα!

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla
Τα τρία κόκκινα αστέρια προστέθηκαν στη σημαία για να υποδείξουν τα τρία ανεξάρτητα κράτη που η Γαλλία ήθελε να κατασκευάσει κατατεμαχίζοντας τη Συρία σε (Σουνίτες, Αλαουίτες, Δρούζoι)…
Μας λένε κάτι το ενδιαφέρον οι δηλώσεις για την «κατάσταση» στη Συρία και την επιβολή «δημοκρατίας» από τον σοσιαΛΗΣΤΗ Ολάντ και την Μέρκελ;
Εντελώς συμπτωματικά οι «επαναστάτες» μισθοφόροι του ΝΑΤΟ επέλεξαν αυτή την σημαία για την "επανάστασή" τους ώστε να εξάγουν δημοκρατία…
Υπάρχει αριστερά που δεν έχει ενσωματωθεί στην ιμπεριαλιστική πολιτική και μπορεί να ακούει, να βλέπει, να έχει φωνή και να μην θυσιάζει τα πάντα για την κυβερνητική εξουσία;
Πραγματικά μια πολύ καλή επιλογή η σημαία των "επαναστατών"! Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο λαό της Συρίας!
Η Συρία θα γίνει ο τάφος των ιμπεριαλιστών!

Διαδηλώνουν αύριο στη Ρώμη για την υπεράσπιση της Συρίας από την ιμπεριαλιστική επίθεση και...

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla
...τις δηλώσεις του ιταλού ΥΠΕΞ, ίδιες μ' αυτές του Αβραμόπουλου της τροϊκανής συγκυβέρνησης, που ευθυγραμμισμένοι με τις ΗΠΑ επεμβαίνουν στα εσωτερικά μιας ανεξάρτητης χώρας!
Μεγάλο το πρόβλημα για την λεγόμενη «κυβερνητική» αριστερά… Την «αριστερά» που μπροστά σε ανάληψη κυβερνητικής εξουσίας ενσωματώνεται και δίνει διαπιστευτήρια υποταγής στους ιμπεριαλιστές.
Δυστυχώς, ορισμένα κόμματα και κινήματα της ευρωπαϊκής αριστεράς και ειδικότερα ορισμένα «στελέχη» που έντεχνα προβάλει το σύστημα της διαπλοκής των ΜΜΕ, έχουν πάρει το πηλοφόρι και έχουν στρατευτεί στην αμερικάνικη πολιτική εξωραΐζοντας το σιωνιστικό ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς (βλέπε επίσκεψη του εγκληματία πολέμου Πέρες στην Ελλάδα), αλλά και υποστηρίζουν την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας.
Όμως, υπάρχει και η αριστερά, οι πατριωτικές δυνάμεις που δεν υποκύπτουν στα κελεύσματα του γαλλογερμανικού άξονα και του ΝΑΤΟ. Οι δυνάμεις της εργασίας, της προόδου, της πραγματικής αριστεράς!

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

H Τουρκία σε ρόλο τρομοκράτη με την σιωπηρή συμπαράσταση των αργυρώνητων ρουφιάνων δημοσιογράφων και την βροντερή συμπαράσταση της “πολιτισμένης” δύσης (Turkey violating Geneva Conventions using ambulances for weapons transport)

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla
Turkish ambulances used to transport weapons to terrorists in Syria, in violation of Geneva Conventions, according to Russian reports. NATO officials refuse comment?

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας οι δημοσιογράφοι επιτελούν τέτοιο πειθήνιο έργο στις ΗΠΑ.
Συγκαλύπτουν εγκλήματα και είναι καταδικασμένοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Οι αμοιβές για το «έργο» τους είναι τέτοιες που δεν τους επιτρέπουν ούτε αναπαραγωγή ειδήσεων όπως αυτή της χώρας τρομοκράτη, της Τουρκίας!
Για την «τιμή των όπλων», έστω για ξεκάρφωμα ας μεταφράσουν την είδηση τα παπαγαλάκια-«δημοσιογράφοι» της ισραηλινής και...

Ξεφτίλες! Αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι στο payroll της αμερικάνικης & ισραηλινής πρεσβείας! (Un journaliste balance sur le conflit Syrie-Iran!)

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla

Ευτυχώς που υπάρχουν και δημοσιογράφοι που δεν πληρώνονται από τις πρεσβείες!
Ένας άγγλος -παρακαλώ- δημοσιογράφος μιλάει με θάρρος για την επίθεση εναντίον της Συρίας και του Ιράν σε απευθείας μετάδοση!
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας δημοσιογράφος, ούτε ένα ΜΜΕ (εξαιρουμένων των εφημερίδων Ριζοσπάστης και Λαϊκός Δρόμος), που δεν παπαγαλίζει τα κείμενα που συντάσσει η Cia με την Mossad!

Ένας ακόμη "επαναστάτης" δεν πρόλαβε να δει την "απελευθέρωση" της Συρίας...

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla
Μας εγκατέλειψε ο ισλαμοφασίστας τρομοκράτης Mahmoud Abdul Hameed...
Mahmoud Abdul Hameed, one of the leaders of "peaceful" armed groups in Damascus countryside was killed by Syrian army...

Oι Toύρκοι σφάζουν το λαό της Συρίας, μια εθνοκάθαρση & ΝΑΤΟ, Ολάντ, Μέρκελ... μαζί με Ιερώνυμο, Βαρθολομαίο απαιτούν "δημοκρατία" αλά ΗΠΑ στη Συρία! (Another massacre by Turkey's sponsored FSA terrorists)

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla

Another massacre by Turkey's sponsored FSA terrorists, wherever they infest they leave their fingerprints in order to terrify the people and make them revolt by force against their own government, just like what they do in Iraq, Afghanistan, Libya... just everywhere USA's Al Qaeda Federal Agency can get in to 'democratize' a country...

Ο στρατός της Συρίας καθαρίζει το Χαλέπι από τους μισθοφόρους του ΝΑΤΟ... (Syrian Army cleans Allepo from the FSA, NATO mercenaries)

H νεολαία των Αρμενίων καθαρίζει τους δρόμους στο Χαλέπι μετά την εκδίωξη των ΝΑΤΟϊκών μισθοφόρων (Armenian youth groups are participating in efforts to clean up the streets of Aleppo)

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Junaid Onal... Ενας από τους εκατοντάδες Τούρκους μισθοφόρους των ΗΠΑ αιχμαλωτίσθηκε στο Χαλέπι... (Turkish Terrorist Arrested in Aleppo, Syria)

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla

Η συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ-Τουρκίας και αραβικών δικτατορικών καθεστώτων θα λαμβάνει καθημερινά μαθήματα δημοκρατικής αντίστασης από το λαό της Συρίας!
- Kάτω τα χέρια από τη Συρία! ‘Oτι κρύβουν τα ΜΜΕ & οι δημοσιογράφοι Υπηρεσίας για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας!

Το Κίνημα των Αδεσμεύτων συνεδριάζει στο Ιράν…

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla
Το Κίνημα των Αδεσμεύτων (Non-Aligned Movement-NAM) που ιδρύθηκε το 1961 στο Βελιγράδι από τους Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, Γιαβαχαρλάλ Νεχρού και Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ και το οποίο σύμφωνα με την Διακήρυξη της Αβάνας (1978) είναι να διασφαλίσει «την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια των αδέσμευτων χωρών στον αγώνα τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την αποικιοκρατία, το ρατσισμό και όλες τις μορφές ξένης επιθετικότητας, κατοχής, κυριαρχίας, ανάμειξης ή ηγεμονίας, καθώς και εναντίον των μεγάλων δυνάμεων και των συνασπισμών ισχύος», συνεδριάζει στην Τεχεράνη, στο Ιράν που αντιστέκεται στον ιμπεριαλισμό.
Η Σύνοδος των Αδεσμεύτων στην Τεχεράνη αποτελεί μια ξεκάθαρη ήττα της αμερικάνικης και ισραηλινής πολιτικής που επιθυμεί την απομόνωση του Ιράν.
Στην Τεχεράνη συνεδριάζουν εκπρόσωποι από 120 χώρες, εξήντα (60) αρχηγοί κρατών και 21 χώρες ως παρατηρητές.
Τις εργασίες της Συνόδου άνοιξε χθες ο Υπουργός των Εξωτερικών του Ιράν Ali Akbar Salehi, ο οποίος επισήμανε τη σημασία ανάληψης της προεδρίας των Αδεσμεύτων από το Ιράν και δεσμεύτηκε για την ουσιαστική επανίδρυση του Κινήματος ανακοινώνοντας ότι η Τεχεράνη είναι αποφασισμένη να μετατρέψει το Κίνημα των Αδεσμεύτων, τις 120 χώρες που συμμετέχουν, σε έναν οργανισμό με πλήρεις δραστηριότητες.
Ο Ali Akbar Salehi ήταν σαφής στην ιμπεριαλιστική επίθεση που δέχονται σήμερα χώρες όπως η Συρία, η δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με την εξής φράση «Εκπρόσωποι από περισσότερες από εκατό χώρες έφθασαν στην Τεχεράνη για να συζητήσουμε τις αλλαγές και τις προκλήσεις που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα»...

* Εμείς να σημειώσουμε ότι είναι γνωστό ότι ο Έλληνας Ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου έτρεφε ιδιαίτερη εκτίμηση στο κίνημα των Αδεσμεύτων και στις ιδέες περί αυτοδιαχείρισης και προέβαλε το δόγμα–σύνθημα "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες". Είναι επίσης γνωστό πως όλοι οι ηγέτες των Αδεσμεύτων είχαν την καλύτερη σχέση και συνεργασία με τον Ανδρέα Παπανδρέου και ποτέ η Ελλάδα δεν ήταν απομονωμένη όπως σήμερα!
Επιπροσθέτως, η Συρία στην κρίση του Μάρτη, λόγω των σχέσεων του Ανδρέα Παπανδρέου με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπάθ Συρίας και τον Άσσαντ (πατέρα του σημερινού προέδρου της Συρίας), παρέταξε τις δυνάμεις της στα σύνορα με την Τουρκία διακηρύσσοντας ότι επίθεση εναντίον του αδελφού ελληνικού λαού είναι επίθεση εναντίον της Συρίας. Τώρα στην Ελλάδα ο πολιτικός κόσμος -με εξαίρεση το ΚΚΕ- συμπαρατάσσονται με το ΝΑΤΟ και την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας

Προς κκ Ιερώνυμο & Βαρθολομαίο: Λυπούμαστε για τη στεναχώρια σας... Η Χριστιανική πόλη της Raleh απελευθερώθηκε από το Στρατό της Συρίας μετά από ένα μήνα αποκλεισμό από τους μισθοφόρους του ΝΑΤΟ (The Christian town of Rableh near Homs Liberated by Syrian Army from the Siege of FSA Terrorists)

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla

Τα ΜΜΕ & οι δημοσιογράφοι πληρώνονται από την CIA για να κρύβουν την αλήθεια! Σπάμε το εμπάργκο των αργυρώνητων ΜΜΕ! (Civilians Massacred in Daraya A Town Overrun By NATO's FSA)

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla

Φωτιά κι ατσάλι για το ΝΑΤΟ, τους ιμπεριαλιστές! Η Συρία να γίνει ο τάφος τους! Οι δημοσιογράφοι Υπηρεσίας είναι κι αυτοί εγκληματίες, τα παίρνουν από τη CIA! (Civilians Massacred in Daraya A Town Overrun By NATO's FSA)
Η ντροπή για τους πολιτισμένους δυτικούς, υπάκουα σκυλάκια του γαλλογερμανικού άξονα και του ΝΑΤΟ!
Η ντροπή για εκείνη την «αριστερά» που στηρίζει την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας!
 Συρία κράτα γερά! Φωτιά κι' ατσάλι στα σκυλιά!
- Kάτω τα χέρια από τη Συρία! ‘Oτι κρύβουν τα ΜΜΕ & οι δημοσιογράφοι Υπηρεσίας για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας!

Tο μεγάλο "κόλπο" 8,5 εκ. ευρώ του Σγουρού... Μούγκα στη στρούγκα τα ΜΜΕ κι οι καλοταϊσμένοι δημοσιογράφοι Υπηρεσίας...

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Έβαλε τα θεμέλια για το δικό του ΚΟΔΗΣΟ ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος…

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla
Τα νέα μέλη του νέου Ευαγγελικού κόμματος μέσω ιστοσελίδας με τίτλο «Ανασύσταση» είναι πλέον γεγονός.
«Είμαστε η παράταξη των Ελλήνων σοσιαλιστών και δημοκρατών… Για ένα νέο, αυθεντικό Μητρώο των μελών του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας ξανά νόημα στην έννοια και το ρόλο του μέλους του ΠΑΣΟΚ… Ευ. Βενιζέλος»…
Βέβαια για να διοριστείς στη βουλή, όπως ο διευθυντής του αρχηγού του ΚΟΔΗΣΟ, θα πρέπει πρώτα να είσαι μέλος της Διοίκησης του ΟΠΑΠ (εκεί που διαφυλάττεις το χρήμα του ελληνικού λαού από τα λαμόγια και τρωκτικά), της Τράπεζας Αττικής (εκεί για να διαφυλάξεις την εθνική χρηματοπιστωτική πολιτική) και σια…
Μέχρι τότε… κάνε εγγραφή και που ξέρεις… μπορεί να γίνεις αξιοκρατικά υπάλληλος της βουλής!

Είμαστε λαός Μαλάκες! Εμείς θυσίες κι αυτοί συνεχίζουν απτόητοι να τρώνε ΟΛΟΙ μαζί! Άλλοι τρεις υπουργοί βόλεψαν συνεργάτες τους με «παράλληλη» εργασία!

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla

Μορφή επιδημίας φαίνεται ότι έχουν πάρει πλέον οι προσλήψεις διευθυντών και στενών συνεργατών στα Πολιτικά Γραφεία των υπουργών και των υφυπουργών με τη μορφή της προνομιακής «παράλληλης απασχόλησης».
Τρία νέα κρούσματα φέρνει σήμερα στο φως η «κυριακάτικη δημοκρατία», ύστερα από τις αποκαλύψεις της περασμένης εβδομάδας, που προκάλεσαν αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις. Πρόκειται για τους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Εμπορικής Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη και Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο. Οι υπουργοί αυτοί έρχονται να προστεθούν στους υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, οι οποίοι ήδη έχουν κάνει χρήση αυτής της μεθόδου για τους συνεργάτες τους.
Αυτή η συμπεριφορά, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις για τους διορισμούς από βουλευτές, προέδρους κομμάτων, αντιπροέδρων κ.λπ. συγγενών τους στη Βουλή, επιβεβαιώνει ότι δυστυχώς μερίδα του πολιτικού προσωπικού της χώρας συνεχίζει να βρίσκεται στον κόσμο του και να κινείται με μεγάλη αναντιστοιχία από την ελληνική κοινωνία, η οποία διαρκώς δοκιμάζεται, συμπιέζεται και βιώνει την πιο μεγάλη ανασφάλεια των τελευταίων δεκαετιών για το μέλλον της. Τέτοια περιστατικά, με τεράστιο σημειολογικό βάρος, μεγαλώνουν την απόσταση μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών, την ώρα που απαιτούνται πρωτοβουλίες προς την αντίθετη κατεύθυνση και οι υπουργοί και βουλευτές οφείλουν με τη στάση τους να αποτελούν το παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή...
Στο υπουργείο Εργασίας, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (317 ΥΟΔ) στις 4 Ιουλίου, ανατέθηκαν, ως μετακλητού, καθήκοντα διευθυντή στο Πολιτικό Γραφείο του υπουργού «με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων» του σε υπάλληλο της Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΑΕΔΑΚΑΟ). Με άλλη απόφαση, στις 5 Ιουλίου, ανατέθηκαν καθήκοντα μετακλητού, «με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων» του, στο Πολιτικό Γραφείο του κ. Βρούτση και σε άλλο υπάλληλο που είναι ήδη προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Απλούστευσης Διαδικασιών του ίδιου υπουργείου!
Στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με βάση απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 9 Αυγούστου, ανατέθηκαν, ως μετακλητής, καθήκοντα διευθύντριας στο Πολιτικό Γραφείο του υπουργού Κ. Μουσουρούλη, «με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων» της, σε υπάλληλο η οποία εργάζεται στη ΜΟΔ που υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Εν συνεχεία στην απόφαση προστίθεται ότι οι αποδοχές της δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 50% των αποδοχών της κύριας θέσης της.
Με άλλη απόφαση που συνυπογράφει και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αποσπάται άλλος υπάλληλος, επίσης από τη ΜΟΔ, σε θέση ειδικού συμβούλου στο γραφείο του κ. Μουσουρούλη «με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων» του. Οι αποδοχές του συμβούλου αυτού δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 40% των αποδοχών της κύριας θέσης του.
Με τρίτη απόφαση αποσπάται και τρίτη υπάλληλος από τη ΜΟΔ, υπό το ίδιο ακριβώς καθεστώς. Υπάρχει όμως και τέταρτη (ναι!) απόσπαση υπαλλήλου με το ίδιο καθεστώς, από το υπουργείο Ανάπτυξης, με τη διαφορά απλώς ότι αυτή τη συνυπογράφει ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς.
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο υπουργός (και στενός φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ) κ. Λιβιεράτος προχώρησε στην «απόσπαση» δύο υπαλλήλων (από τη Διεύθυνση ΠΣΕΑ και από τη Διεύθυνση Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης αντίστοιχα) στο γραφείο του. Και οι δύο θα εργάζονται εκεί «παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά» τους...
Η «παράλληλη απασχόληση» όσον αφορά το Δημόσιο έχει την έννοια ότι υπάλληλοι μπορούν να διατηρούν την κύρια θέση τους στην υπηρεσία ή στον φορέα όπου εργάζονται και παράλληλα να απασχολούνται ως μετακλητοί σε κάποιο υπουργικό γραφείο, αν και πρακτικά όμως αυτό είναι ανέφικτο. Ωστόσο, τα στελέχη αυτά αμείβονται και για τις δύο θέσεις, συνεχίζοντας να εισπράττουν κανονικά τον μισθό της οργανικής θέσης τους και επιπλέον 30% έως και 50% (ανάλογα με την ιδιότητα ως συνεργάτες σε υπουργούς και υφυπουργούς) για τη δεύτερη θέση. Με άλλα λόγια, είναι προνομιούχοι σε αντίθεση με όλους τους άλλους συναδέλφους τους που δεν τυγχάνει να είναι συνεργάτες υπουργών. Ταυτόχρονα «κρατούν» δεσμευμένη την οργανική τους θέση, αν και αυτή παραμένει επί της ουσίας «κενή» για όσο διάστημα οι υπάλληλοι έχουν μετακινηθεί στα υπουργικά γραφεία.
Το σοβαρότερο όμως κίνητρο για ορισμένους δεν είναι ίσως το οικονομικό, αλλά η προνομιακή δυνατότητα που έχουν να κριθούν (με τον βαθμό διευθυντή πια!) στη βαθμολογική τους εξέλιξη, χάρη σε σκανδαλώδη ρύθμιση που ψηφίστηκε «αθόρυβα» πέρυσι από τον τότε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Ρέππα σε συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών. Η ρύθμιση αυτή άνοιξε τον δρόμο για υπαλλήλους δύο ταχυτήτων ή, με άλλα λόγια, για πληβείους και πατρίκιους, ανάλογα με τη δυνατότητα πρόσβασης στους προθαλάμους της πολιτικής εξουσίας...
Με τον νόμο Ραγκούση (Ν. 3839/10 ΦΕΚ 51 Α΄) θεσπίστηκε νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων του Δημοσίου. Τα κριτήρια επιλογής που βαθμολογούνται με συντελεστές που ορίζονται στον νόμο είναι:
1. Επαγγελματικά τεχνικά προσόντα. Σε αυτά υπολογίζονται ο βαθμός του βασικού πτυχίου, το μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, η φοίτηση στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, η γνώση ξένων γλωσσών, η παρακολούθηση πιστοποιημένων σεμιναρίων.
2. Εργασιακή - διοικητική εμπειρία. Σε αυτές υπολογίζονται ο χρόνος υπηρεσίας και προστίθεται ο χρόνος υπηρεσίας σε θέση προϊσταμένου. Οποιος έχει υπηρετήσει σε θέση γενικού δ/ντή παίρνει 2,11 μόρια τον μήνα, αν κάποιος ήταν δ/ντής παίρνει 1,67 μόρια τον μήνα (δηλαδή 20 μόρια το έτος) και ο τμηματάρχης παίρνει 1,11 μόρια τον μήνα.
3. Ικανότητες - δεξιότητες. Σε αυτές υπολογίζονται οι ειδικές δραστηριότητες, οι οποίες βαθμολογούνται από το υπηρεσιακό συμβούλιο και δίδονται από 0-80 μόρια για συγγραφικό έργο, ανακοινώσεις σε συνέδρια, εκπροσώπηση σε συμβούλια και ομάδες εργασίας, συμμετοχή σε όργανα διοίκησης νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα. Πποιος έχει λάβει έπαινο ή μετάλλιο διακεκριμένων πράξεων παίρνει επιπλέον 70 μόρια.
Αυτό είναι το σύστημα Ραγκούση έτσι όπως εφαρμόζεται από το 2010 έως σήμερα. Στην πλήρη ανάπτυξή του προβλέπεται ότι θα συνυπολογίζονται και άλλα κριτήρια, όπως η γραπτή εξέταση με το σύστημα πολλαπλών επιλογών, η υπηρεσιακή αξιολόγηση, η συνέντευξη για τις θέσεις γεν. δ/ντών και δ/ντών κ.ά.
Οι στρεβλώσεις που έγιναν
Ειδική ρύθμιση για τους συνεργάτες υπουργών προβλέφθηκε έναν χρόνο αργότερα με τον «νόμο Ρέππα», τον Ν. 4024/11 (ΦΕΚ 226 Α΄) για το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο, στο άρθρο 6 παρ. 4 του οποίου αναφέρεται:
«Ο χρόνος που διανύθηκε σε αιρετή ή μετακλητή θέση μετά τον διορισμό του δημοσίου υπαλλήλου, εφόσον αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, λογίζεται ότι διανύθηκε σε θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης».
Αυτό σημαίνει ότι ο δημόσιος υπάλληλος που απασχολείται σε γραφείο υπουργού με απόσπαση και επιπλέον καταλαμβάνει θέση μετακλητού (σε αυτούς περιλαμβάνονται ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες και μετακλητοί υπάλληλοι) και ο δημόσιος υπάλληλος που είναι αιρετός (π.χ. δήμαρχος, περιφερειάρχης) λογίζεται ότι υπηρετούν το διάστημα αυτό σε θέση διευθυντή. Οπότε, όταν γίνουν κρίσεις, δηλαδή όταν προκηρυχθεί μια θέση προϊσταμένου, θα προσμετρηθούν στα μόριά του η υπηρεσία στο γραφείο υπουργού ως υπηρεσία διευθυντή.
Επίσης με τον ίδιο νόμο (άρθρο 10) ορίστηκαν οι προϋποθέσεις για να μπορεί ένας δημόσιος υπάλληλος να καταλάβει θέση προϊσταμένου: Για τη θέση του γεν. Διευθυντή απαιτείται να έχει πετύχει τη στοχοθεσία κατά 90%, να είναι Π.Ε. και να έχει ασκήσει καθήκοντα διευθυντή. Είναι κατανοητό ότι οι συνεργάτες των υπουργών (που καταλαμβάνουν θέση μετακλητού) θα έχουν έτσι άλλο ένα προνόμιο - προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων.
Αν οι υπουργοί δεν ήθελαν οι συνεργάτες τους να τύχουν της ευνοϊκής αυτής μεταχείρισης, η δυνατότητα της οποίας παρέχεται από τον νόμο, θα τους αποσπούσαν απλά σε ομοιόβαθμη θέση.

Θερμά συλλυπητήρια στις "επαναστατικές" δυνάμεις των Νατοϊκών μισθοφόρων στη Συρία… & στους έλληνες δημοσιογράφους Yπηρεσίας…

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla
O Rustam Gelayev, γιος του “πολέμαρχου” των Τσετσένων Ruslan Gelayev, που πολεμούσε ως διοικητής μισθοφορικής ομάδας στη Συρία, για νατην « απελευθερώσουν» τον άπιστο πρόεδρό της… «Κατά τη διάρκεια της μάχης μαρτύρησε…», σύμφωνα με την ιστοσελίδα KavkazCenter, που αποτελεί έγκυρη κι επίσημη πηγή πληροφόρησης των τρομοκρατών.
Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP)

Ενώ Ιερώνυμος & Βαρθολομαίος κάνουν πλάτες στις ΗΠΑ για την εθνοκάθαρση... ο πρόεδρος της Συρίας Bashar Assad και η...

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla
...σύζυγός του Asma Assad, επισκέφθηκαν την Χριστιανική Μονή του Αγίου Takla στην Maaloula, περίπου 60 χλμ. βόρεια της Δαμασκού, για να συμπαρασταθούν στους Χριστιανούς που σφαγιάζονται από τους μισθοφόρους των ΗΠΑ

Bενιζέλο είσαι τόσο ξεφτίλας; Πως χαρακτηρίζεται ο διορισμός του διευθυντή σου στη βουλή; Τι γραμμάτια εξοφλείς; Ουστ αχόρταγε τροϊκανέ υπάλληλε Δ’ κατηγορίας!

Μέχρι πότε θα στηρίζετε τα Νατοϊκά εγκλήματα εναντίον των χριστιανών, από τους ισλαμοφασίστες μισθοφόρους των ΗΠΑ στη Συρία… κκ Ιερώνυμε & Βαρθολομαίε; Η ένοχη σιωπή σας ξεπερνάει και τους μισθοδοτούμενους από τη CIA δημοσιογράφους Υπηρεσίας!

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla
Syrian Christians in 2-week blockade by rebel fighters, residents desperate
An estimated 12,000 people have spent two weeks blockaded in the Christian town of Rableh, Syria, near Homs in the south. Experiencing a shortage of food and medical supplies, residents could not leave as rebel snipers were shooting at them....
Από "rt"
Syrian Christians in 2-week blockade by rebel fighters, residents desperate
An estimated 12,000 people have spent two...

Tο μεγάλο "κόλπο" 8,5 εκ. ευρώ του Σγουρού... Μούγκα στη στρούγκα τα ΜΜΕ κι οι καλοταϊσμένοι δημοσιογράφοι Υπηρεσίας...

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Σπάμε το εμπάργκο στην ενημέρωση, που επιβάλλουν ΜΜΕ και δημοσιογράφοι στο payroll της αμερικάνικης πρεσβείας! (BBC Censors Video Showing Syrian Rebels Forcing Prisoner to Become Suicide Bomber)

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla

BBC Censors Video Showing Syrian Rebels Forcing Prisoner to Become Suicide Bomber
Broadcaster attempts to hide clear evidence of war crimes
Paul Joseph Watson
Thursday, August 23, 2012
The BBC has sensationally censored a news story and a video showing Syrian rebels forcing a prisoner to become a suicide bomber, a war crime under the Geneva Conventions, presumably because it reflected badly on establishment media efforts to portray the FSA as glorious freedom fighters.
The video, a copy of which can be viewed above (the...

Αυτό δεν είναι αλητεία, αλλά έγκλημα! Ακόμη κι ο διευθυντής του γραφείου του Βενιζέλου, μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Αττικής και πρώην μέλος του Δ.Σ του ΟΠΑΠ…διορίστηκε Βουλή!

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla

Ο έντιμος και ηθικός πολιτικός ανήρ και πρωτοπαλίκαρο του μεγάλου πολιτικού ηγέτη Ε. Βενιζέλου, ο ΚΥΡΙΟΣ Λεωνίδας Γρηγοράκος διόρισε στη Βουλή ακόμη και τον Διευθυντή του μεγάλου αρχηγού!
Από τη μία θέλουν εφεδρείες και απολύσεις, αξιολογήσεις (μέχρι υποχρεωτικής εκπαίδευσης διορίζει ο έντιμος πολιτικός ανήρ Γρηγοράκος)  στο δημόσιο κι από την άλλη τακτοποιούν τους ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ στη Βουλή για να τους εξασφαλίσουν και τα δισέγγονα!
Τέτοια αλητεία δεν έζησε ποτέ ο τόπος!
Ας ψηφίσουν οι αλήτες όσα μνημόνια θέλουν, όσα χαράτσια θέλουν… αν όμως ακουμπήσουν -για λογαριασμό των αφεντικών τους τραπεζιτών- τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας, θα… τους γ@μ#σουμε τον αδόξαστο!
Δεν θα περνάει καμία προπαγάνδα για έννομη τάξη κι άλλα του κώλου που ψελίζουν. Δεν θα μπορέσει κανένας πολιτικός αλήτης, με όσα ΜΑΤ και δικαστές χρησιμοποιήσει, να διασωθεί!
Μαζί μας στον τάφο αν μας ακουμπήσουν!